Βαβίας Σταύρος

From the blog

Γιατί είμαι Υποψήφιος Βουλευτής; | 5 + 1 λόγοι

5 +1 λόγοι για την 6η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές στις 20/09/2015.

vavias2015

  1. Η ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον πολίτη του Έβρου και του επηρεάζουν κατ’ επέκταση την καθημερινότητά του. Τα προβλήματα των αγροτών, οι υποδομές του νομού μας, ο μαρασμός των τοπικών μας οικονομιών και πολλά πολλά άλλα χρήζουν διαχείρισης με συμβολή στην ανάπτυξη προτάσεων με προοδευτικό πρόσημο χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά θετική διάθεση για δουλειά και εξέλιξη.
  2. Η αντιμετώπιση των γιγαντωμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά με κορυφαίο ζήτημα αυτό της ανεργίας. Βασική στόχευση εδώ είναι να συνδράμω, με προτάσεις και δράση,  την προσπάθεια σε σχέση με τα θέματα των ομαδικών απολύσεων,  τους αμέτρητους παράγοντες που απειλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους επιχειρηματίες, το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα τις συλλογικές συμβάσεις κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και την καταπολέμηση της  μαύρης εργασίας.
  3. Η πολύτιμη πείρα από τα χρόνια της ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μου προσφέρει το μεγάλο κίνητρο μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών στην κεντρική πολιτική σκηνή με προσανατολισμό  τη διόρθωση των νομοθετικών στρεβλώσεων και την πραγμάτωση της ουσιαστικής αποκέντρωσης.
  4. Η συμβολή στο «αναπτυξιακό σοκ» που θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, πρωτευόντως της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από την χρήσιμη εμπειρία ως Γεωπόνος που ασχολείται ενεργά επαγγελματικά με τον κλάδο των υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα.
  5. Τώρα, όσο ποτέ, υπάρχει η ανάγκη ενεργοποίησης όλων όσων λειτουργούμε με γνώμονα τη σταθεροποίηση, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την πρόοδο, στόχοι οι οποίοι επιτυγχάνονται εξασφαλίζοντας την διατήρηση της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης.

+

 Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι ο χώρος που μέσα από τη στάση του διαχρονικά έχει αποδείξει τον πατριωτισμό του, τον συνεπή φιλοευρωπαϊκό του προσανατολισμό, τη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και την ατέρμονη προσπάθεια για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό. Αυτός ο χώρος, με βασικό εκφραστή το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρόσωπα και δυνάμεις που προάγουν την έννοια της συλλογικότητας, βάζοντας μπροστά το «εμείς» χωρίς να θέτουν όρους για το «εγώ».

Με αυτή τη συλλογιστική, εκτιμώντας την πρόταση της Πρόεδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος – Φώφη Γεννηματά, επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην απόλυτα τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου του νομού μας, έχοντας τα παραπάνω, στο σύνολό τους, ως στόχο αλλά και ως κινητήρια δύναμη.

About the author
Δρ.Γεωπόνος Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος ΑΜΘ